אודות

ברק רנדאהלן, שמח שנכנסתם לאתר שלי. אני מניח שאתם מצויים באיזושהי מצוקה או חווים התלבטות, וזקוקים לסיוע או ייעוץ כלשהם. אני מקווה שהקריאה הראשונית כאן תסייע ושאוכל לתת מענה.

שמי ברק רנד ואני פסיכולוג קליני מומחה. כפסיכולוג מומחה ברשותי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, והנני בעל רשיון לעסוק בתחום הטיפול (מ.ר. 27-8381). התמחיתי משך ארבע שנים בתחום הטיפול, שלוש שנים מתוכן טיפלתי בסטודנטים בשירות הפסיכולוגי של אוניברסיטת תל אביב ובמשך שנה נוספת עבדתי במחלקה סגורה בבית החולים הפסיכיאטרי "אברבנאל".

כיום, עיקר עבודתי הטיפולית הינה בקליניקה הפרטית, ובנוסף אני עובד בארגון "עמך" המספק תמיכה וטיפול נפשי לניצולי השואה ולבני משפחותיהם, והנותן מענה טיפולי גם לכלל הקהילה, בעיקר בנושאים של טראומה נפשית ושל קשיים ב"גיל השלישי". כמו כן, אני בעל תואר שני גם בהתנהגות ארגונית, ועוסק שנים רבות גם בתחום התעסוקתי, באבחון ובייעוץ קריירה, בעבר במכון "פילת" ובשירות התעסוקה, וכיום באופן פרטי.

הגישה הטיפולית בה אני עובד מבוססת על שילוב בין עקרונות הגישה הפסיכודינמית המסורתית לבין הגישה ההומניסטית. כלומר חתירה להבנה מעמיקה של שורשי הקשיים והקונפליקטים בעברו של המטופל תוך מתן כבוד למטופל ולצרכיו הנוכחיים. עקרונות אלה שאובים בעיקר מתורותיהם של הפסיכואנליטיקאי דונלד ויניקוט (Winnicott), מממשיכי דרכו של פרויד, אך גם ממתנגדיו, אשר ראה בטיפול הנפשי מרחב ביניים הנועד לחבר בצורה טובה יותר בין המציאות החיצונית לעולם הפנימי, בין היתר תוך התבוננות ביחסים המוקדמים בינקות אך גם באמצעות יצירת מרחב טיפולי ל"משחק" ולדמיון בהווה, וכן של הפסיכולוג ההומניסט קרל רוג'רס (Rogers) אשר פיתח את הטיפול ממוקד הלקוח ושם דגש על קבלתו הבלתי מותנה, ללא ביקורת ושיפוט. גישה זו מאפשרת היכרות עצמית מעמיקה יותר, חיזוק של האמונה ביכולת, פיתוח גישה אופטימית וקונסטרוקטיבית יותר לחיים, ופילוס דרך חדשה.

נסיוני האישי והמקצועי לאורך השנים ביסס את היכולת שלי לתת מענה למגוון רחב של נושאים ובעיות, כגון דכאון, חרדה, קשיים חברתיים וזוגיים, התמודדות עם טראומות ומשברי חיים, וכן איפשר לי להיפגש עם קבוצות גיל שונות, צעירים – נוער וסטודנטים, ומבוגרים יותר – בוגרים וקשישים.

הנסיון האישי והמקצועי הזה תרם באופן מיוחד ליכולתי להתמודד עם בלבול, קונפליקטים, ושאלות הקשורות בזהות. "מי אני"? "מה אני רוצה להיות"? התמודדות עם "תקיעות" ועם תחושה שאולי אני לא נמצא בדיוק ב"מקום שלי", ועוד שאלות רבות ומגוונות בתחומי החיים השונים, כמו כאלה הקשורות בזהות מקצועית, זהות ונטייה מינית, זהות דתית ("חזרה בשאלה", "חזרה בתשובה"), וזהות תרבותית בה נתקלים בעיקר מהגרים ומיעוטים.

אם גם את או אתה מרגישים מבולבלים, מיואשים, בודדים, קורסים תחת משקלם המוחץ של אתגרי החיים, וחשים שהייתם רוצים למצוא את הדרך להיחלץ מהמבוך ולבנות עצמי חדש, חזק יותר ואופטימי יותר – אני מזמין אתכם לעשות זאת יחד.

בואו להתחיל מחדש, בואו להתעורר ל B-rand new day.