שירותים

להלן מגוון השירותים שלי:

טיפול במבוגרים –

החיים המודרניים מזמנים התמודדויות לא פשוטות עבור כולנו, בתחומי הקריירה, המשפחה, זוגיות, ילדים, הגשמה עצמית, והשילוב בין כולם. ואולם יש מי שנתקל בקשיים החורגים מן השגרה הלחוצה והמאתגרת, קשיים הנובעים מהיעדר די משאבים נפשיים בכדי להתמודד עם הלחצים והעומס מחד, או עומסים ואירועים חריגים המביאים לבלבול או מתח מאידך. במצבים שכאלה עלולים להיווצר משברים נפשיים אקוטיים או כרוניים, המוכרים כמצבים של חרדה ודכאון, או להעמיד את החווה אותם בפני דילמות מורכבות אשר לא תמיד יש להן "פתרון בית ספר" זמין וקל. מכיוון שלא פעם ישנם ריבוי של קשיים ובעיות ואף ריבוי של תגובות ותסמינים, ישנה חשיבות רבה לביצוע תהליך בירור מסודר ו"הערכת מצב" בטרם ניגשים לטיפול עצמו. הפגישה או הפגישות הראשונות יוקדשו בדרך כלל למטרה זו של אבחון וגיבוש תכנית פעולה מתאימה. לאחר מכן בשיתוף המטופל יוחלט על מסגרת הטיפול ומטרותיו ונחל בתהליך, שמשכו אינו זהה לכלל המטופלים ויכול להימשך בין מספר פגישות ממוקדות לטיפול ממושך, בהתאם לאופי הבעיה ולצורך.

ייעוץ תעסוקתי –

ייעוץ תעסוקתי הוא תהליך ממוקד אשר ראשיתו בקושי כלשהו אשר חווה הפונה בעולם העבודה, כגון בלבול ראשוני בכניסה לעולם התעסוקה והתלבטות בנוגע לתחום הלימודים או תחום העיסוק המתאימים, חוסר שביעות רצון מהעיסוק הנוכחי ומחשבות על שינוי, תחושת "תקיעות" או "דשדוש" בעבודה מבחינת התפקיד או הביצועים המקצועיים, קושי במציאת עבודה לאורך זמן ממושך, ועוד נושאים שונים. מטרתו של תהליך הייעוץ הינה לסייע לפונה להבין את מוקד הקושי או הבעיה, לעיתים באמצעות שיחה, ולעיתים בשילוב תהליך אבחוני קצר, לאתר את החסמים, ולמצוא את הדרכים המתאימות לשינוי המצב. לעיתים תהליך הייעוץ יהיה נקודתי וידרוש מספר פגישות מצומצם ולעיתים יהיה צורך בתהליך מעט ממושך יותר, בעיקר כאשר נזהה כי הקושי הינו בעל היבטים רגשיים רחבים יותר, ומערב תחומים נוספים בחיי הפונה.

טיפול בנפגעי טראומה –

המרכיב העיקרי בפגיעתם של נפגעי טראומה מכל סוג הוא מרכיב אובדן השליטה, קרה להם משהו נורא אשר לא היתה להם אפשרות למנוע אותו. לאובדן תחושת השליטה על החיים השלכות רבות, הדבר גורם לתחושות של דכאון וייאוש, לאובדן אמון בבני אדם כאשר מדובר בטראומה שנגרמה על ידי אדם אחר (התעללות פיזית, מינית או רגשית, בניגוד לאסון טבע למשל), ולקושי בקבלת החלטות ובביצוע פעולות. ברוב המקרים חוזרים האירועים הקשים לפקוד את הנפגעים במצבים של ערות או בסיוטי לילה, מה שמגביר עוד את חוויית חוסר השליטה. מטרת הטיפול בנפגעי טראומה הינה לסייע להם להשיב את תחושת השליטה לחייהם ולהצליח להיחלץ ממעגל האימה, באמצעות הכרה בכאב ובחוויות הטראומה הקשות, מתן לגיטימציה לרגשות שליליים, כזעם ותחושות נקם, כלפי מי שתקף או פגע, ויצירת ברית טיפולית תומכת אשר תוכל לסייע בהשבת האמון באדם והאמונה בטוב שבו.

טיפול ממוקד זהות –

טיפול ממוקד זהות נועד עבור מי שחווה בלבול רב ואף מצוקה נוכח פער בין תחושות פנימיות לבין חסמים שונים שאינם מאפשרים לבטאם. לעיתים יופיע בלבול זה בצורת חוסר שביעות רצון כללי, שקשה "לשים עליו את האצבע", או חווייה כללית של "תקיעות" בחיים בכלל או בתחום מסויים, ולעיתים יהיה ברור יותר מה מקורם של הבלבול או המצוקה, אך הדרך לפתרון הקושי אינה בנמצא.

במסגרת הטיפול ממוקד הזהות ניתן לכלול –

קשיים הקשורים בזהות מקצועית ותעסוקתית, כגון: בחירת מקצוע, "מתח" בין צרכי פרנסה והישרדות לבין צורך במימוש עצמי, "מתח" בין עבודה לבין בית ומשפחה, התמודדות עם שחיקה, פרק ב' בקריירה.

בעיות הקשורות בנטייה מינית, כגון: בלבול ואי ודאות בנוגע לכך, קשיי "יציאה מהארון", קושי במציאת זוגיות וחוויית בדידות, מערכות יחסים בקהילה הלהט"בית, הורות ומשפחה.

בעיות הקשורות בזהות אתנית, דתית ותרבותית, כגון: היות מיעוט בחברת רוב, חווית שונוּת בסביבה שמרנית, קשיי התמודדות עם "חזרה בתשובה" או "חזרה בשאלה", שאלות פילוסופיות וקיומיות שונות.

וכמובן כל נושא או בעיה אשר מפגישים את הפונה עם חלקים שונים בו העומדים בסתירה שקשה ליישבה.

בטיפול ננסה לזהות את החלקים והמרכיבים השונים ולמצוא את הדרך ליישב ביניהם ולגשר על הפערים בכדי להגיע להשלמה וליצירת זהות אותנטית יותר, ומפוצלת ומסוכסכת פחות.